Bits & Bites

Liikkumisen muutos palveluksi (Mobility as a Service, MaaS) on ravistellut toimialaa: uudet liikkumisen palvelut sujuvoittavat ja monipuolistavat ihmisten vaihtoehtoja liikkua. Ekologiset ja taloudelliset motiivit ajavat kuluttajia voimakkaasti muuttamaan käyttäytymistään. Mikä on yritysten rooli ja vastuu tässä kentässä? Mitä yritykset voivat tehdä edistääkseen monipuolista, joustavaa ja kestävää liikkumista?

26.11.2019
Helsingin Musiikkitalolla

Näistä aiheista keskustelemme aamiaisen äärellä tiistaina 26.11. Helsingin Musiikkitalolla. Mukana keskustelemassa ovat asiantuntijat VTT:ltä, älykkään liikenteen ja kuljetuksen kehittämisen yhteistyöfoorumi ITS Finlandilta sekä yhdeltä Suomen suurimmalta bussiyhtiöltä Savonlinjalta. Tervetuloa mukaan!

Aikataulu

8:30Aamiainen tarjolla
9:00Tervetuloa ja esittelyt
9:10Marko Forsblom: MaaS osana kestävää liikennejärjestelmää
9:35Kimmo Hartikainen: Bussilipun ostaminen asiakkaan ja liikennöitsijän silmin
10:00Tauko
10:15Paneelikeskustelu
10:40Yhteenveto ja tilaisuus päättyy

Puhujat ja panelistit

Marko Forsblom
Marko Forsblom
ITS Finland
Toiminnanjohtaja
Marko Forsblom on tehnyt koko työuransa liikennealalla, ensimmäiset parikymmentä vuotta yritysmaailmassa, sitten viisi vuotta ministeriössä ja nyt viimeiset neljä vuotta älyliikenteen verkostossa, jossa nuo aiemmat maailmat kohtaavat sulassa sovussa. Nyt tekemisen keskeinen fokus on toimialan liikenne- ja liiketoiminta­tavoitteiden yhteen­sovittamisessa; tavoitteena fiksu siirtymä hiili­liikenteestä vähähiiliseen äly­liikenteeseen.
Kimmo Hartikainen
Kimmo Hartikainen
Savonlinja
Business Manager, Digital Business
Kimmo Hartikainen on työskennellyt vuosia joukko­liikenteen aitiopaikalla Suomen toiseksi suurimman yksityisen liikennöitsijän Savonlinjan palveluksessa. Työssään hän on vastannut yrityksen järjestelmien kehittämisestä ja liiketoiminnan digi­talisoimisesta. Nykyään Kimmo vastaa Savonlinjan digi­liiketoiminnasta. Uuden liikkumisen palvelu Meejon visiönäärinä hän haluaa olla rakentamassa uudenlaisia palveluita matkustajille ja liikennöitsijöille.
Merja Penttinen
Merja Penttinen
VTT
Principal Scientist, Transport and Mobility
Merja has been working as a project manager and senior researcher on many EU-projects such as 2DECIDE, INTERACTION, TEAM, and L3Pilot. The main research areas cover impact assessment of C-ITS and automated driving, user aspects in intelligent transport and smart cities, including traffic management operations. User centered design of intelligent transport systems and traffic information services. Training programmes planning and training of traffic management center operators on intelligent transport and human factors.
Mikko Repka
Mikko Repka
Bitfactor
Palvelumuotoilija
Mikolla on yli 17 vuoden design-kokemus erilaisilta toimi­aloilta, mukaan lukien tutkimus­toiminta, matkapuhelin­liiketoiminta, hyvinvointi­teknologia sekä pankki- ja vakuutusala. Viimeisin aluevaltaus on koskenut MaaS-kenttää, mikä on sisältänyt verkostoitumista, tutkimista sekä käytännön suunnittelua.
Maaret Väisänen
Maaret Väisänen
Bitfactor
Palvelumuotoilija, TaM, KTM
Maaret Väisänen on monipuolinen palvelu­muotoilija, jolla on vuosien kokemus eri toimialoilla toimivien yritysten kanssa työskentelystä, niin pankki­maailmasta, joukko­liikenteestä, matkailu- ja koulutusmaailmasta kuin teollisuuden prosesseistakin. Maaret uskoo, että onnistuneen suunnittelun yksi tärkeimmistä kulmakivistä on ymmärtää paitsi loppu­asiakkaan tarpeita, myös kunkin yrityksen valmiutta toiminta­tapojen muutoksiin.