illustration
Blogitekstejä

Hyvä työpaikka rakentuu yhdessä ja yksilöt huomioiden

Bitfactoria viedään eteenpäin yhdessä ja jokaisen yksilölliset tarpeet huomioiden. Lasse Lakela ja Olivia Kumpulainen kertovat, millaisista osista rakentuu päivä päivältä parempi työpaikka.

Bitfactor lähti liikkeelle ajatuksesta perustaa työpaikka, johon on mukava tulla töihin. Yrityskulttuurin näkökulmasta se tarkoittaa meille esimerkiksi matalaa hierarkiaa, joustavuutta ja ihmisten yksilöllistä huomioimista.

“Nämä asiat kuulostavat helposti sanahelinältä. Meillä kuitenkin panostetaan käytännön asioihin, joilla Bitfactorista luodaan koko ajan parempi työpaikka. Lähdemme siitä, että jokaiselle tarjotaan riittävän haastavia työtehtäviä, jotta työ palkitsee ja tuntuu merkitykselliseltä”, kertoo Bitfactorin Design Director Lasse Lakela

Hyvän keskusteluyhteyden ylläpitäminen on tärkeää, jotta jokaisen tarpeet ymmärretään. 

“Ihmisistä ja kulttuurista vastaava tiimimme selvittää päivittäin ihmisten tarpeita ja toiveita ja huolehtii, että asiat myös tapahtuvat käytännössä. Molemminpuolinen avoimuus ja luottamus auttavat pysymään tilanteen tasalla”, jatkaa People & Culture Specialist Olivia Kumpulainen.

Lassen ja Olivian mukaan ihmisten huomioinnissa on tärkeää, että jokainen bitfactorilainen nähdään yksilönä. Jokaisella on omanlaisensa tavoitteet, luonne ja elämäntilanne, jotka vaikuttavat siihen, millaisissa työtehtävissä ja ympäristössä kukin viihtyy.

“Emme oleta, että kaikki haluaisivat samoja asioita. Joku haluaa mahdollisimman paljon haasteita, joku toinen ei. Osa haluaa osallistua päätöksentekoon, osa ei. Aina kannattaa mieluummin kysyä suoraan, kuin olettaa. Tilanteet tottakai myös vaihtelevat ajan myötä jokaisella”, Olivia kertoo. 

Olivia Kumpulainen ja Lasse Lakela

Vapautta ja vastuuta

Lassen mukaan Bitfactorin ideologiana on vastuun ja vapauden yhdistelmä. Tämä näkyy esimerkiksi laajoina vaikutusmahdollisuuksina omaan työhön ja yrityksen suuntaan ylipäätään. 

“Kasvavana yrityksenä meillä voi vaikuttaa myös sisäisiin toimintatapoihin ja monet aloitteet lähtevät suoraan työntekijöiltämme. Esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselymme on toteutettu työntekijälähtöisesti. Kaikki muutkin kehitysideat ja päätökset tehdään porukalla.”

Joustavuudella halutaan tukea työhyvinvointia ja elämän muita osa-alueita.

“Keskustelemme paljon vapaa-ajan ja työn tasapainosta ja huomioimme esimerkiksi sen, että osalla on perheessä pieniä lapsia. Tällöin muun muassa vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta voi olla suureksi avuksi”, Lasse toteaa.

“Jokaisella on myös mahdollisuus vaikuttaa omiin projekteihinsa, eli kaipaako nykyisessä tilanteessaan lisää haasteita vai helpompia tehtäviä. Myös osa-aikaisuus tai palkaton vapaa onnistuvat, jos haluaa välillä vaikkapa keskittyä omiin projekteihin”, Olivia jatkaa. 

Työyhteisössä on voimaa

Tiivis työyhteisö on myös jokaisen työntekijän tukena. Ketään ei jätetä yksin, vaan omasta porukasta löytyy apua ja näkökulmaa jokaiseen tilanteeseen. Hyvää yhteishenkeä arvostetaan bitfactorilaisten keskuudessa suuresti, mikä käy ilmi esimerkiksi keskusteluissa ja kyselyissä.  

“Olemme ammattitaitoinen ja avoin yhteisö. Meille on tärkeää tukea jokaista ja ottaa jokainen osaksi porukkaa. Rekrytoimme ihmisiä, joilla on samantyyppinen ajatusmaailma ja joiden uskomme viihtyvän meillä”, Olivia toteaa. 

Bitfactor kasvaa ja aloittaa jatkuvasti uusia projekteja, siksi myös uusien asiantuntijoiden haku on käynnissä koko ajan. 

“Haemme tekijöitä kaikkiin kolmeen pääliiketoiminta-alueeseemme; dataan, designiin ja teknologiaan. Toivomme avoimin mielin asioihin suhtautuvia ihmisiä, jotka kysyvät ja kyseenalaistavat rutiineja, mutta ovat myös valmiita oppimaan kollegoilta”, Lasse päättää.

Haluatko liittyä Bitfactorin tiimiin? Ota yhteyttä ja kerro lisää itsestäsi:

Helsinki

Olivia Kumpulainen 
People & Culture Specialist
+358 50 301 2358
olivia.kumpulainen@bitfactor.fi

Oulu

Juha Isosaari
People & Culture Specialist
+358 40 570 8610
juha.isosaari@bitfactor.fi

Sanna Rantakari
Recruitment & Culture Specialist
+358 44 559 2922
sanna.rantakari@bitfactor.fi

Haluatko kuulla lisää tästä aiheesta? Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen ja käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti.