Kimmo Heikkilä
19.12.2016 · Kimmo Heikkilä

Bitfactor ja the Qt Company solmivat kumppanuus­sopimuksen

The Qt Companyn Service Partnerit auttavat yhtiötä Qt-kehitysympäristön levittämisessä ja käyttöönotossa asiakasyrityksissä globaalisti, ja samalla ne tarjoavat omaa tuotekehitysosaamistaan loppuasiakkaiden käyttöön.

Bitfactor Oy ja The Qt Company ovat solmineet sopimuksen, joka tekee Bitfactorista The Qt Companyn virallisen palvelukumppanin. Service Partner -statuksella olevia yrityksiä löytyy maailmalta toistaiseksi vain 17, ja niistä kuusi on eurooppalaisia. The Qt Companyn Service Partnerit auttavat yhtiötä Qt-kehitysympäristön levittämisessä ja käyttöönotossa asiakasyrityksissä globaalisti, ja samalla ne tarjoavat omaa tuotekehitysosaamistaan loppuasiakkaiden käyttöön.

Mikä Qt?

Qt on alustariippumaton ohjelmistojen ja graafisten käyttöliittymien kehitysympäristö, joka perustuu osittain avoimeen lähdekoodiin ja se on eräs maailman nopeimmin leviävistä ohjelmistojen kehitysympäristöistä. Sen alkuperäisen version kehitti norjalainen Trolltech, jolta lisenssinoikeudet siirtyivät yritysjärjestelyiden kautta Nokialle ja lopulta Digia Oyj:lle, joka eriytti Qt-liiketoiminnan omaksi yhtiökseen vuoden 2015 alussa.

Qt on tällä hetkellä yleisin teollisuusautomaation kehityksessä käytettävä kehitysympäristö, ja se soveltuu erityisen hyvin myös auto- ja hyvinvointiteollisuuden ohjelmistokehitystarpeisiin. Qt on tullut ohjelmistokehittäjien joukossa nopeasti erittäin suosituksi, koska se mahdollistaa ohjelmistojen ketterän ja nopean suunnittelu- ja kehitysprosessin.

Merkitys Bitfactorille?

Bitfactor Oy:n toimitusjohtajan Antti Pelkosen mukaan solmittu sopimus avaa yhtiölle merkittäviä mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen – myös kansainvälisesti. Vahvasti kotimaassa kasvanut Bitfactor on jo jonkin aikaa etsinyt oikeaa reittiä vientiliiketoiminnan kasvattamiseen, ja näyttää siltä että Qt-yhteistyö on oikea valinta. ”Ensimmäinen Qt-projekti, joilla oli kansainvälistä ulottuvuutta, toteutettiin jo ennen sopimuksen allekirjoittamista. Ja nyt, vaikka kyseessä on tuore paperi, olemme jo ehtineet saada tarjouspyyntöjä Suomen ulkopuolelta”, Pelkonen sanoo.

The Qt Companyn kannalta Bitfactor on luonteva palvelukumppani, jolla on jo näyttöä osaamisesta ja onnistuneiden Qt-hankkeiden läpiviennistä niin Suomessa kuin maailmalla. ”Kyky ja halu tarttua mahdollisuuksiin globaalissa ympäristössä on meille tärkeää, sen lisäksi että meillä on luottamusta Bitfactorin tekniseen osaamiseen”, sanoo Petteri Holländer, The Qt Companyn tuotehallinnan johtaja.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Antti Pelkonen, Bitfactor Oy, p. +358(0)40 566 8977
Johtaja Petteri Holländer, Qt Company, p. +358(0)40 515 8545

Haluatko tietää lisää aiheesta? Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä.

Viimeisimmät blogikirjoitukset