07.12.2017

Bitfactor rekrytoi kovan luokan osaajia

Minkälaisia tehtäviä data-analytiikan ammattilaiset tekevät Bitfactorilla?

Sami Hanhijärvi on työskennellyt Bitfactorilla Lead Data Scientistina elokuun alusta lähtien. Jo ensikontakti vakuutti Samin Bitfactorista houkuttelevana työpaikkana.

–Minuun otti ensin yhteyttä rekrytointikonsultti, joka esitteli yrityksen ja avoinna olevan työpaikan, Sami kertoo. Pian rekrykonsultin yhteydenoton jälkeen Sami pääsi tapaamaan Bitfactorin edustajia. –Yrityksestä jäi positiivinen kuva. Rekrytointikonsultti oli mukana koko prosessin ajan, ja sain myös suoraa palautetta heti haastattelun jälkeen.

Parin haastattelukerran jälkeen Sami liittyi Bitfactorin kasvavaan data-analyytikkojoukkoon. –Kaikilla Bitfactorin analytiikkaosaajilla on vahva ymmärrys tietoaineistojen tutkimisesta, mutta toiset ovat erikoistuneet aineistojen visualisointiin ja olemassa olevan aineiston hahmottamiseen, kun taas toiset ovat keskittyneet mallinnukseen ja menetelmäkehitykseen. Asiakasyrityksillä on valtava analytiikkakysyntä, ja Bitfactor on onnistunut rekrytoimaan monia kovan luokan osaajia.

Ennen Bitfactoria Sami oli Lead Data Scientistina Sanoma Oyj:lla, jossa hän tutki ja rakensi malleja verkkovierailijoiden profilointiin sekä perustietojen kuten iän ja sukupuolen ennustamiseen. Lisäksi hän suunnitteli ja toteutti Oikotie Työpaikoille suosittelualgoritmin, jonka avulla työnhakijoille etsitään sopivia työpaikkoja ja avoimiin työpaikkoihin haetaan oikeita työntekijöitä. Samin vastuulle kuului myös mainonnan kohdentamisen tuotteiden, suosittelumenetelmien ja -järjestelmien sekä pilvipalveluiden suunnittelu ja toteutus. Sami on työskennellyt myös Helsingin yliopiston ympäristötieteen laitoksella, missä hän kehitti uusia menetelmiä maapallon vuotuisen keskilämpötilan päättelemiseen erilaisista epäsuorista lähteistä.

–Bitfactorilla olen päässyt syventämään osaamistani datastrategian ja pilvialustojen suunnittelussa, Sami kertoo. –Juuri nyt konseptoin asiakastietojen yhdistämistä yhteen paikkaan analytiikan ja tuotteiden käyttöä varten. Projektiin liittyy tietomallinnusta, yksityisyyden suojaa sekä pilviarkkitehtuuria. Olen myös mukana kehittämässä datastrategiaa isolle suomalaiselle yritykselle.

Parasta Bitfactorilla työskentelyssä on Samin mielestä mahdollisuus päästä tekemään töitä erilaisissa yrityksissä datan ja analytiikan parissa. Samia motivoi erilaisten arvoa tuottavien analytiikkaratkaisujen kehittäminen. Myös Bitfactorin matala hierarkia sekä asennoituminen työelämään saavat viihtymään yrityksen leivissä. –Bitfactorilla on rento, avoin ja kannustava ilmapiiri. Täällä sallitaan myös epäonnistumiset, mutta samalla tähdätään kehitykseen, Sami toteaa.

Tulevaisuudessa eri asiakasyritysten tarve data-analytiikan osaajille kasvaa entisestään. –Bitfactorin tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä, Sami sanoo. –Pystymme tarjoamaan kokeneita tekijöitä kaikkiin analytiikan kehitysvaiheisiin alustan suunnittelusta ja rakentamisesta aina analyysien ja mallien tutkimiseen ja tuotteistamiseen asti.

Kategoria
Analytiikka

Haluatko tietää lisää aiheesta? Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä.

Viimeisimmät blogikirjoitukset