Niina Pakonen
22.02.2018 · Niina Pakonen

Oulussa koodattiin sokkona

Bitfactor järjesti Oulun ensimmäisen Code in the Dark -kisan.

Helmikuun alussa Oulussa kisattiin ensimmäistä kertaa sokkokoodauksen mestaruudesta Bitfactorin järjestämässä Code in the Dark -tapahtumassa. Code in the Dark on kilpailu, jossa front-end-osaaminen joutuu todelliseen testiin. Kilpailijat saavat kuvan toteutettavasta nettisivusta ja heillä on 15 minuuttia aikaa luoda sivu mahdollisimman tarkasti HTML- ja CSS-koodia käyttäen. Jutun juoni piilee siinä, että sivua ei voi esikatsella, vaan sivu koodataan täysin sokkona. Yleisö voi seurata sivujen edistymistä kisan aikana ja voittaja selviää lopulta äänestyksellä.

Idea tapahtuman järjestämisestä syntyi jo viime syksynä, kun kokeilimme pimeässä koodausta omalla porukallamme Oulun toimistolla. Hauskan illan aikana konsepti todettiin toimivaksi ja ajatus isomman kilpailun järjestämisestä sai tuulta alleen.

Tapahtuma keräsi Teekkaritalolle yhteensä satakunta kisaajaa ja katsojaa. Osallistujat nauttivat rennosta meiningistä, kilpailu oli hauska ja haastava, tarjoiluja oli enemmän kuin riittävästi ja fronttikoodauksen mestarikin selvisi yksimielisellä yleisöäänestyksellä. Kisan voittaja Joni Mettovaara palkittiin uudella Oura-hyvinvointisormuksella. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet Jouni Mäkelä ja Joni Korpelin saivat puolestaan Verkkokauppa.comin lahjakortit. Kilpailun jälkeen ilta jatkui saunomisen merkeissä.

Kilpailussa koodattavat nettisivut suunnitteli Bitfactorin UX-designer ja graafikko Juho Rantakari. Kurkkaa täältä Juhon kisatehtävät ja testaa minkälaisen sivun sinä saisit koodattua 15 minuutissa ilman esikatselua.

Palaute tapahtumasta oli sen verran positiivista, että toisen Code in the Dark -kisan järjestäminen tulee varmasti harkintaan – ehkäpä myös Helsingissä. Suuri kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Viimeisimmät blogikirjoitukset