Niina Pakonen
12.09.2018 · Niina Pakonen

Code in the Dark tulee taas — tällä kertaa kisataan halloween-tunnelmissa

Ilmoittautuminen on käynnissä!

Oulussa otetaan jälleen fronttikoodareista mittaa Bitfactorin Code in the Dark -tapahtuman merkeissä! Kisa järjestetään perjantaina 2.11. Alppimajalla hiuksianostattavalla halloween-teemalla. Ohjelmassa on kilpailun lisäksi rentoa yhdessäoloa sekä pientä purtavaa. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Jos Code in the Dark -konsepti on vieras, niin tässäpä tiivistelmä perusajatuksesta:

Kilpailijat saavat kuvan toteutettavasta nettisivusta. Heillä on 15 minuuttia aikaa luoda sivu mahdollisimman tarkasti HTML- ja CSS-koodia käyttäen. Jutun juoni piilee siinä, että sivua ei voi esikatsella, vaan sivu koodataan täysin sokkona. Yleisö voi seurata sivujen edistymistä kisan aikana ja voittaja selviää lopulta äänestyksellä. Tämänkertaisessa tapahtumassa illan paras koodari pääsee valitsemaan itselleen mieluisimman palkinnon kolmesta houkuttelevasta vaihtoehdosta, jotka ovat Suunto Spartan Sport (HR) -urheilukello, Apple iPad 32 Gt ‐tabletti ja Sony PlayStation 4 ‐pelikonsoli. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulevat palkitaan.

Helmikuun tapahtumassa voittoon itsensä taisteli Joni Mettovaara, joka lähti kisaan kaverinsa haastamana. Nykyään Bitfactorilla työskentelevä Joni osallistui Code in the Dark -kilpailuun toista kertaa, joten takataskusta löytyy jo hyviä vinkkejä mittelössä pärjäämiseen.

 

“Aluksi yllätyin siitä, että kisassa ei saa käyttää omaa editoria. Autocompleteen ja preprocessoreihin ei siis voi turvautua, vaan on muistettava komennot ulkoa. Perusteiden on oltava hyvin hallussa”, Joni kertoo.

 

Kilpailuun voi osallistua hyvinkin löysin rantein, mutta voittajan korokkeesta haaveilevan kannattaa Jonin mukaan valmistautua harjoittelemalla sokkokoodausta etukäteen.

 

“Itse valitsin randomilla jonkun nettisivun ja testasin, miten sen koodaaminen ilman esikatselua onnistuu. Siinä oppii hahmottamaan sivun visuaalisia elementtejä koodatessa.”    

 

Tapahtuma on kaikille avoin ja erittäin epävirallinen, joten älä epäröi lähteä mukaan joko kilpailijana tai katsojana. Kasaa vaikka isompi porukka kokoon viettämään iltaa ja kannustamaan kilpailijoita. Jos työmahdollisuudet Bitfactorilla kiinnostavat, voit käydä paikan päällä juttelemassa niistäkin! Ilmoittaudu mukaan!

Nähdään marraskuussa!

 

Kategoria
Kulttuuri

Viimeisimmät blogikirjoitukset