Maaret Posti
29.03.2019 · Maaret Posti

Rohkeutta ja taitoa – Bitfactor jo toista kertaa Grand Onen finaalissa

Toimivat ja käyttäjien rakastamat palvelut syntyvät hyvässä tiimissä.

Grand One -gaala on jälleen tältä vuodelta juhlittu. Lämpimät onnittelut vielä Ouralle sekä muille palkintoja kahmineille. Tänä vuonna Bitfactor oli finaalissa jo toista vuotta peräkkäin. Viime vuonna meidät siivitti kunniamaininnoille Savonlinjan palvelukokonaisuus, tänä vuonna ylsimme loppumetreille Fortumin SmartLiving-palvelulla, joka sai kunniamaininnan Innovatiivisin digitaalinen palvelu -sarjassa. Minulla oli kunnia olla mukana tuomaroimassa tämän vuoden ehdokkaita ja taso oli tälläkin kertaa korkea. Ehdokastöissä nousivat esiin arvopohjaiset ratkaisut, kuten kestävän kehityksen sekä käyttäjien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomiointi. Kertakäyttöisyyden sijaan tavoiteltiin jatkuvuutta. Digipalvelut nähtiin keskeisenä osana yrityksen muutakin strategiaa.

 

Miten Grand Onen kärkikahinoihin sitten pääsee? Bitfactorilla olemme raivanneet sinne tiemme kovalla työllä, ja sitä meillä on tekemässä monen alan kokeneista osaajista koostuva joukkue. Meillä on tietoa ja taitoa toteuttaa haastavia ja monipuolisia kokonaisuuksia niin designin, datan kuin ohjelmistokehityksen alalta.

 

Mutta löytyy menestyksen takaa toki muitakin tekijöitä. Periaatteenamme
on se, että taivaanrannan maalailun sijaan esittelemme vain toteutuskelpoisia konsepteja. Suunnittelutyössä tutustumme yrityksen toimintaan laajasti ja rakennamme jokaiselle asiakkaalle räätälöityjä ratkaisuja, jotka piirtävät polun askel askeleelta kohti tavoitetta.

 

Pelkkä digipalvelun rakentaminen harvoin riittää toiminnan uudistamiseen, eikä isoa toimintamuutosta voida myöskään rysäyttää kerralla maaliin. Useimmiten kyseessä on kulttuurin ja toimintatapojen muutos, jota pitää huolella kypsytellä ja jonka on tarkoitus kantaa hedelmää vielä vuosia eteenpäin.

 

Kun esittelemme suunnitelman asiakkaalle, olemme sitoutuneet siihen, että se voidaan myös toteuttaa. Toisaalta tunnistamme myös, milloin tarvitsemme vetoapua yhteistyökumppaneilta. Kuten Nordkappin Sami Niemelä kirjoituksessaan kertoo, työskentely muuttuu entistä enemmän yhteistyöksi. Raja-aitojen pystyttämisen sijaan rakennamme siltoja.

 

Bitfactorin reiluun viiteen vuoteen on mahtunut iso loikka tekemisemme osalta. Alunperin ohjelmistokehityksestä alkanut palvelutarjonta on laajentunut ja jatkaa kasvuaan orgaanisesti asiakkaiden tarpeiden mukana. Tekeminen ja tarjonta kehittyvät myös tekijöiden osaamisen, työtaustan ja oman kiinnostuksen kautta. Designin ja data-analytiikan viitoittamalla tiellä on paljon mahdollisuuksia unohtamatta kuitenkaan vahvaa osaamista ohjelmistokehityksen parissa.

Kategoria
Kulttuuri

Haluatko tietää lisää aiheesta? Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä.

Viimeisimmät blogikirjoitukset