Vastuu Group — oma data käyttöön työnhaussa

Vastuu Group — oma data käyttöön työnhaussa

Bitfactorin ammattilaiset suunnittelivat ja toteuttivat yhdessä Vastuu Groupin ja sen yhteistyökumppaneiden kanssa Luotettava työntekijä -palvelupilotin. Palvelussa käyttäjät voivat töitä hakiessaan hyödyntää itsestään ja osaamisestaan eri viranomaisjärjestelmiin kertynyttä dataa.

Haaste

Vastuu Group on yritys, joka auttaa muun muassa kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita lain velvoitteiden hoitamisessa. Yksi lakisääteisistä velvoitteista on tarkistaa alan työnhakijoiden taustat ja tiedot, minkä vuoksi myös hakemusten täyttäminen on hidasta puuhaa: tiedot esimerkiksi koulutuksista ja lupakorteista on ripoteltu eri järjestelmiin. Hakijan on vaikea löytää itseään koskevat tiedot ja kirjata kaikki hakemukseen, ja rekrytoija joutuu tarkistamaan useiden tuhansien hakijoiden joka ikisen tiedon sekä pyytämään täydennyksiä puutteellisiin hakemuksiin. Hakemusten työlääseen täyttämiseen ja tietojen manuaaliseen tarkistukseen haluttiin lähteä hakemaan helpotusta.

Ratkaisu

Kaikki työnhakuprosessissa tarvittavat varmennetut tiedot ovat jo olemassa eri järjestelmissä, mutta niiden hyödyntämiseen ei aiemmin ollut tarjolla ratkaisuja. MyData-periaatteen mukaisesti Luotettava työntekijä -palvelu avaa väylän hakijan omiin tietoihin ja hakija voi luvittaa järjestelmissä olevia tietoja suoraan työnantajan rekrytointijärjestelmään. Työnantaja ja rekrytoija näkevät, että tieto tulee reaaliaikaisesti suoraan viranomaisjärjestelmistä, eikä sen paikkansapitävyyttä tarvitse lähteä erikseen varmentamaan. Työhaastattelussa aika voidaan siis käyttää itse hakijan haastatteluun tietojen tarkistelun ja korjaamisen sijaan. Jatkossa Luotettava työntekijä voi myös ehdottaa työntekijälle sopivia työpaikkoja hänen osaamisprofiiliinsa perustuen.

Haluatko kuulla lisää?

Mika Mars
Sales Director