Tietoa projektista

Oura-hyvinvointisormus on noussut yhdeksi kiinnostavimmista ja puhutuimmista innovaatioista terveysteknologian saralla. Sormuksen hienostunut muotoilu yhdistettynä alansa kehittyneimpään teknologiaan on tuonut sille omistautuneita käyttäjiä ympäri maailman.

Ouran tavoitteena on nyt ja tulevaisuudessa tarjota sormuksen käyttäjille sellaista hyötyä, tietoa ja ymmärrystä, mitä mikään muu puettava laite ei kykene tuottamaan. Tavoitteen toteutuminen edellyttää entistäkin syvällisempää ymmärrystä asiakkaiden nykyisistä, tulevista, tiedostetuista ja tiedostamattomista tarpeista. Tämän ymmärryksen tulisi olla osana kaikkea, mitä yritys tekee.

Ouralla on vahva näkemys asiakaslähtöisestä strategiasta, mutta apuamme tarvittiin tiedon saamiseksi Ouran tiimien käyttöön mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti. Analytiikan ja käyttäytymistieteiden asiantuntijamme syvensivät Ouran kanssa asiakas- ja datalähtöistä strategiaa sekä suunnittelivat yhdessä toimivan data-arkkitehtuurin ja konkreettiset askeleet strategian toteuttamiseen. Kaiken työn kivijalkana on perusteellinen ymmärrys asiakkaista ja heidän ajatuksistaan.

Tietoa projektista

"Bitfactor helped us create a customer insight strategy with a concrete implementation plan. We were really pleased with their keen understanding of the health and wearables industry, customer needs, and business in general. The people at Bitfactor are true experts when it comes to combining data analytics, big data architecture and behavioural science in product development and customer understanding. What is more, their expertise was not only visible on a higher strategic level, but it also resulted in an actionable and easy to follow implementation plan."

Marjo Piirto
CMO, Oura

Työskentelytapamme

Usein vaivalla tehdyistä strategioista ja linjauksista tuntuu jäävän käteen pelkkä paperinippu, joka ei anna minkäänlaisia eväitä käytännön toteutukseen. Strategian suunnittelijoilla ei ehkä ole tarpeeksi tietoa alasta tai työntekijöiden käytännön tehtävistä, jolloin koko suunnitelma jää abstraktille ja epärealistiselle tasolle. Meille ja Ouralle oli ensiarvoisen tärkeää suunnitella yhdessä käytännönläheinen ja toteuttamiskelpoinen strategia sekä infrastruktuuri. Niiden pohjalta Ouran ja sen yhteistyökumppaneiden on helppo kehittää toimintaansa edelleen.

Kokosimme Ouralle tiimin ihmisistä, joilla on vuosien kokemus analytiikasta sekä liiketoiminnan suunnittelusta ja kehityksestä Ouran omalla toimialalla. Mukana oli myös käyttäytymismuutosta tukevien digitaalisten sovellusten asiantuntija. Ouran ja Bitfactorin asiantuntemusta yhdistämällä suunnittelimme Ouralle seuraavat askeleet kohti markkinajohtajan asemaa.

Työskentelytapamme

Voittoa kohti

Aloitimme strategian luomisen kirkastamalla yhdessä Ouran omat lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteet. Kävimme läpi muun muassa minkälaista mielikuvaa Ourasta tavoitellaan sekä mitä Oura haluaa heidän tuotteistaan ajateltavan. Ouran tavoite on auttaa ja rohkaista käyttäjiään kehittymään parhaaksi versioksi itsestään sormuksen tarjoaman tiedon avulla. Se ja muut tavoitteet loivat pohjan seuraaville työvaiheille.

Voittoa kohti
Tavoitteista päätöksiin

Tavoitteista päätöksiin

Ouran tavoitteiden ja tekemämme kilpailijakartoituksen perusteella määrittelimme yhdessä, millaisiin kysymyksiin Ouran on yrityksenä vastattava ja mitä lyhyen ja pitkän tähtäimen päätöksiä tehtävä päämäärien saavuttamiseksi. Mikä Ouran pelikenttä on maantieteellisesti ja palveluportfolion kannalta? Minkälaista osaamista, järjestelmiä, organisaatiorakennetta ja organisoitumista asiakkaan ympärille Oura tarvitsee? Miten asiakkaiden sitoutumista mitataan?

Tuumasta toimeen

Yksi projektin tärkeimmistä tavoitteista oli, että Ouran ja kaikkien sen yhteistyökumppaneiden on helppo lähteä toteuttamaan luotua strategiaa heti käytännössä. Suunnittelimme yhdessä tarkoin seuraavat konkreettisen toimenpiteet ja valinnat, jotka kannattaa tehdä ensimmäisenä. Näin toteutuksessa päästään tehokkaasti liikkeelle Ouran koko verkoston voimin. Ouran tiimi oli vaikuttunut hyvästä yhteistyöstä ja halusi Bitfactorin ammattilaiset mukaan myös toteutusvaiheeseen. Jatkamme siis Ouran kanssa yhdessä kohti entistä parempaa asiakaskokemusta.

Tuumasta toimeen

Haluatko tietää lisää aiheesta? Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä.

Katso lisää projekteja:

VR

Suunnittelimme ja toteutimme VR:lle big data - ja data-analytiikka-alustan.

Katso projekti