Tietoa projektista

Qt on alustariippumaton ohjelmistojen ja graafisten käyttöliittymien kehitysympäristö, jonka suosio on kasvanut nopeasti viime vuosina. Qt tarjoaa ohjelmistojen kehittäjille edistyneitä ja tehokkaita työkaluja esimerkiksi intuitiivisten käyttöliittymien ja sovellusten luomiseen. Qt:n kehittämisestä vastaa The Qt Company.

The Qt Companyn teknologiaratkaisut ovat syystäkin menestyneitä ympäri maailman. Samalla alalla kilpailee kuitenkin useita tunnettuja, kansainvälisiä suuryrityksiä, joiden joukosta erottuminen vaatii paljon myös designilta. Yritys halusi luoda sovelluksilleen tunnistettavan, raikkaan ja selkeän visuaalisen ilmeen, joka ei jää kovatasoisten kilpailijoiden varjoon.

Bitfactorin ammattilaiset maalasivat Qt:n ohjelmistoille värimaailman ja suunnittelivat tyylikkäitä kuvakkeita, jotka tekevät niistä helposti lähestyttäviä ja tunnistettavia. Visuaalisen ilmeen ansiosta The Qt Companyn laajan tuoteperheen jäsenet kuuluvat selkeämmin yhteen. Uudistus auttaa the Qt Companya ottamaan paikkansa tunnistettuna kansainvälisenä toimijana.

Tietoa projektista

Vastuualueemme

UX Design
Graafinen suunnittelu

Selkeyttä sanomaan

Projekti aloitettiin workshopilla, jossa yhdessä asiakkaan kanssa kiteytettiin Qt:n brändin sanoma ja haluttu viesti visuaaliselle ilmeelle. Näin saatiin kirkastettua brändin olemus niin Qt:n kuin Bitfactorinkin tiimille. Tämä toimi pohjana suunnittelutyölle.

Selkeyttä sanomaan
Tyyliä ja käytettävyyttä designilla

Tyyliä ja käytettävyyttä designilla

Qt:n eri työkalujen kirjo on laaja, joten tarjontaan haettiin aluksi selkeyttä designin keinoin. Ohjelmistot jaettiin kolmeen päätasoon: Qt Creator, Qt Design Studio ja Qt 3D Studio. Näistä jokaiselle suunniteltiin oma kuvakkeensa ja tunnusvärinsä.

Muut sovellukset jaoteltiin päätasojen alle ja niille suunniteltiin myös omat kuvakkeet, joiden tuore värimaailma ja tyyli puhuvat samaa kieltä päätason ohjelmistojen kanssa. Lisäksi ohjelmistojen eri toimintojen käytettävyyttä parannettiin suunnittelemalla niille omat kuvakkeet. Asiantuntijamme laati Qt:lle myös ohjeiston, jonka avulla The Qt Company voi seurata samaa visuaalista tyyliä myös tulevissa projekteissaan.

Haluatko tietää lisää aiheesta? Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä.

Katso lisää projekteja:

Savonlinja — Linjalla

Yhdessä asiakkaan kanssa kehitimme Linjalla-palvelukokonaisuuden, joka sisältää kuljettajan ja matkustajan mobiilisovellukset. Autoimme Savonlinjaa toteuttamaan digiloikan, jonka myötä kaikki heidän digitaaliset palvelunsa uudistettiin. Uudistusten avulla Savonlinja sai etumatkaa kovassa kilpailussa.

Katso projekti