Aino Leppänen

Web-suunnittelija

Olen ollut kiinnostunut teknologiasta, peleistä ja tietokoneista pienestä pitäen. Mielenkiinto web-suunnittelua kohtaan syntyi 10-vuotiaana, kun tein ensimmäiset omat nettisivuni. Lopulta harrastuksesta kehittyi ammatti, ja nyt työskentelen Bitfactorilla web-kehittäjänä.

Olen ollut mukana kehittämässä ratkaisuja muun muassa terveydenhuollon ja taloushallinnon tarpeisiin. Työssäni minulle on tärkeää kehittää ratkaisu, jossa koko järjestelmä on otettu huomioon ja joka toimii saumattomasti yhdessä sen muiden osien kanssa. Ratkaisussa täytyy olla lisäksi tilaa jatkokehitykselle. Erityisen tärkeää on myös toimiva yhteistyö tiimin sisällä. Siihen kuuluu vahvasti näkemysten jakaminen ja kehittäminen yhdessä, mikä on myös yksi mukavimmista asioista työssäni.

Web-kehittäjällä on oltava runsaasti kiinnostusta alaa kohtaan, sillä uutta opittavaa löytyy jatkuvasti. Eri teknologioiden, kehitysympäristöjen ja kirjastojen valtavaa määrää ei kuitenkaan kannata säikähtää. Itselle mielenkiintoisimmat teknologiat alkavat hahmottua kokeilun ja tutkimisen kautta.

Minulla on useita harrastuksia, joihin uppoudun vapaa-ajallani. Esimerkiksi videopelit ovat säilyneet tärkeänä mielenkiinnon kohteena lapsesta lähtien. Myös seinäkiipeilyä ja joogaa tulee harrastettua aina kun aikaa riittää.

Tarinoita meistä