Sami Hanhijärvi

Liiketoiminnan kehittäjä

Olen aina ollut kiinnostunut matematiikasta, tietotekniikasta ja erilaisista algoritmeista. Nämä kiinnostuksen kohteet yhdistyvät hyvin data-analytiikassa, ja olenkin tehnyt analytiikkaan liittyviä tehtäviä jo yli 12 vuotta.

Urallani olen esimerkiksi rakentanut erilaisia malleja verkkovierailijoiden profilointiin, sekä tehnyt lukuisia mainonnan kohdentamisen tuotteita, suosittelumenetelmiä ja -järjestelmiä. Lisäksi olen kehittänyt laskentamenetelmiä maapallon ilmastohistorian päättelemiseen epäsuorista mittauksista. Bitfactorin Helsingin toimistolla toimin pääasiallisesti Lead Data Scientistin roolissa, mutta olen myös mukana myyntityössä ja rekrytoinnissa.

Kiehtovinta työssäni on mahdollisuus päästä tutustumaan suomalaisiin yrityksiin yleisesti sekä syvällisesti analytiikan alueella. Tärkein tavoitteeni on selvittää, ymmärtää ja ratkaista asiakkaan todellinen ongelma huomioiden erilaiset rajoitukset ja tulevaisuuden tarpeet. Rennossa, kannustavassa ja kehittävässä työilmapiirissä syntyvät parhaat tulokset ja korkea motivaatio.

Vapaa-aikani täyttävät liikunta, ystävät ja musiikki. Japanilainen kamppailu- ja urheilulaji taido on pitkäaikainen harrastukseni, jonka rinnalle on hiljattain palannut kitaran ja rumpujen soittaminen. Tieteen ja tekniikan etenemistä seuraan mielenkiinnolla myös työn ulkopuolella.

Tarinoita meistä