Perttu Murto

Full stack designer

Kiinnostuin visuaalisesta suunnittelusta lukioikäisenä. Silloin tuli testailtua kaikenlaisia projekteja web-suunnittelusta valokuvaukseen.

Niihin aikoihin syntyneet erilaiset verkkoyhteisöt mahdollistivat helposti yhteyden suunnittelijoihin ympäri maailmaa, joten netistä lukemalla, opettelemalla ja kokeilemalla tuli opittua paljon. Muutaman vuoden kovan itsenäisen opiskelun jälkeen aloin työskennellä mainostoimistossa ja samaan aikaan tein suunnittelutöitä freelancerina ympäri maailman.

Mainostoimistossa työskentely oli erittäin opettavaista aikaa. Hyppääminen eri toimialoilla toimivien yritysten kelkkaan sekä heidän asiakaskuntansa ja tarpeidensa ymmärtäminen vaati jatkuvaa opiskelua ja aktiivista otetta. Mainostoimistomaailmasta kertyi lähes 10 vuoden kokemus, jonka aikana sain vankan ymmärryksen brändien kehittämisestä, markkinoinnista ja visuaalisesta suunnittelusta.

Digitalisaation edetessä työpöytäni täyttyi yhä isommista digitaalisista projekteista. Tämän ohessa kehitin edelleen asiakkaiden brändejä ja visuaalista ilmettä. Ajan myötä laajojen digitaalisten palvelujen suunnittelussa asiakasymmärryksen ja käytettävyyden merkitys kasvoi entisestään. Jossain vaiheessa halusinkin siivota hieman työpöytääni ja sukeltaa yhä syvemmälle käyttettävyyden ja asiakastarpeiden syvääliseen ymmärtämiseen. Siirtyminen mainostoimistosta ohjelmistoalalle antoi siihen hyvän mahdollisuuden.

Nykyään teen laajasti erilaisia konseptointi-, käyttökokemus- ja käyttöliittymäsuunnitteluja niin webin kuin myös mobiilin saralla. Olen ollut mukana projekteissa aina palvelumuotoilusta sekä konseptoinnista UX-suunnitteluun ja täysin visuaalisesti viimeisteltyyn käyttöliittymään asti. Mielestäni pienet ja harkitut yksityiskohdat ovat merkittävä osa käyttökokemusta – oli kyse sitten hiotusta visuaalisesta ilmeestä tai käyttöä helpottavasta animaatiosta. Viimeistelty kokonaisuus jää mieleen ja tekee palvelusta laadukkaan ja kilpailukykyisen. Ehkäpä taustani visuaalisen suunnittelun parissa ja mainostoimistomaailmassa saa minut arvostamaan erityisesti suunnittelijan luovuutta ja rohkeutta myös käyttöliittymien suunnittelussa. Parhaassa mahdollisessa lopputuloksessa yhdistyvät mielestäni syvällinen asiakasymmärrys ja designerin rohkea luovuus.

Tarinoita meistä